murzynek_gotowany

Murzynek gotowany

Ocena:

4.46 (149)

  • 30 min.
Moja najlepsza psiapsiółka zawsze go dla mnie robiła i w końcu dała mi przepis i sama go robie.

Składniki:

  • 2 szklanki maki
  • 2 szklanki cukru
  • 5 jaj
  • 1 kostka margaryny
  • 5 dag kakao
  • pół szklanki mleka
  • olejek migdałowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Murzynek gotowany - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Margarynę, cukier, mleko i kakao włożyć do jednego garnka i zagotować i gotować przez 3 minuty.
  • Następnie pozostawić do ostygnięcia i do zimnego wbić po 1 żółtku (a białka ubić na sztywno), następnie dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i ucierać.
  • Pod koniec dodać olejek migdałowy i dobrze ubita pianę. To wszystko lekko wymieszać.
  • Ciasto wylać na wąską blachę i upiec.
  • Zapałką można sprawdzić czy ciasto już jest upieczone, jeżeli sie nie obiera na zapałce tzn. jest upieczony.
  • Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne