Murzyn z ciasta drożdżowego

Potrawa regionalna Śląsk Cieszyński.

Dodany przez: foka

Ciasta drożdżowe

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 40 dag mąki
  • 1 jajko
  • 3 dag drożdży
  • szczypta soli,cukru
  • mleko
  • 1 łyżka margaryny
  • 2 łyżki oleju
  • nadzienie:
  • kawałek białej kiełbasy
  • boczek wędzony
  • duszone mięso
  • szynka

Przygotowanie

  1. Zarobić ciasto drożdżowe zostawić do wyrośnięcia .Następnie przygotować mięsa i kiełbasę.Ciasto rozwałkować ułożyć na środku nadzienie kiełbasę mięso zawinąć w rulon.Ułożyć na blasze .Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach 90 minut.
mięso kiełbasa mąka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze