Pyszne, proste, bez udziwnień dla wielbicieli kawowych smakołyków
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w łyżeczce wody
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
250 ml jogurtu kawowego (można zastąpić naturalnym)
2 jajka
100 ml oleju
kopiasta łyżka kakao
Muffinki kawowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
W jednym naczyniu łączymy składniki suche: mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, kakao, sól,cynamon. W drugim naczyniu łączymy składniki mokre: roztrzepane jajka, kawę, jogurt, olej. Zawartość obu naczyń delikatnie wymieszać i przelać do formy na muffinki wyłożonej papilotkami.