Mój najszybszy torcik z truskawkami

Gdy pojawiają się truskawki ten deser często gości u mnie na stole

Dodany przez: kontakt1982

Mój najszybszy torcik z truskawkami

Torty

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg truskawek
  • opakowanie biszkoptów
  • kostka masła
  • torebka budyniu waniliowego ( na 0,75 l mleka)
  • szklanka cukru pudru
  • galaretka truskawkowa

Przygotowanie

  1. 1.Truskawki odszypułkować,umyć pod bieżącą wodą,odłożyć na bok.
  2. 2.Budyń ugotwać w 0,6 l mleka,ostudzić,po czym utrzeć ze szklanką cukru pudru i miękkim masłem na gładką masę.
  3. 3.Dno okrągłej tortownicy (ja używam silikonowej) wyłożyć biszkoptami.Na biszkopty wyłożyć masę budyniową.Na masie poukładać ciasno truskawki delikatnie dociskając je aby były zanurzone w kremie.
  4. 4.Deser wstawić do lodówki.W tym czasie rzopuścić galaretkę truskawkową w szklance przegotowanej wody.Gdy galaretka ostygnie wylać ją na truskawki.
  5. 5.Deser należy chłodzić minimum 2 godz. aby masa dobrze stężała (niestety u nas nigdy tyle nie leżakuje w lodówce :-) znika błyskawicznie)
deser truskawki biszkopty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze