Młoda kapusta z koperkiem

młodą kapustę poszatkować dodać koperek,koncentrat i sól

Dodany przez: kotowskiw

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól

Przygotowanie

  1. Kapustę cienko poszatkować. W dużym garnku rozgrzać masło i wrzucić kapustę.dusić pod przykryciem przez około 45 minut, często mieszając. Pod koniec duszenia dodać posiekany koperek i 2 łyżki wody .Zdjąć z ognia i lekko wystudzić..I dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego.a następnie zagotować.Doprawić do smaku solą.
obiad sól młoda kapusta masło koncentrat pomidorowy koperek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze