Migdałowe naleśniki z serem waniliowym i musem rabarbarowym

Przepyszne naleśniki ze słodko - kwaśnym nadzieniem i chrupiącymi migdałami!

Dodany przez: Ostra Na Słodko

Migdałowe naleśniki z serem waniliowym i musem rabarbarowym

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Kalorie:
200 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.71 z 7 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • Składniki:
  • Naleśniki:
  • - mąka - 2 szklanki
  • - mleko - 1,5 szklanki
  • - woda gazowana - 0,5 szklanki
  • - jajko - 2 szt
  • - olej - 2 łyżki
  • - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • - sól - szczypta
  • - płatki migdałów - 50 g
  • Nadzienie :
  • - ser biały dwukreotnie zmielony - 200 g
  • - laska wanili - 1 szt
  • - cukier puder - 6 łyżek
  • - rabarbar - 200 g

Przygotowanie

  1. Naleśniki:
  2. Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.
  3. Dodajemy płatki migdałów.
  4. Smażymy duże naleśniki.
  5. Nadzienie:
  6. Rabarbar drobno kroimy w kosteczkę.
  7. Gotujemy z odrobiną wody i 3 łyżkami cukru do momentu aż zrobi się mus.
  8. Studzimy.
  9. Ser mieszamy z ziarenkami wydrążonej wanilii i pozostałym cukrem.
  10. Naleśniki smarujemy musem rabarbarowym a następnie serem.
  11. Zwijamy w ruloniki,
  12. Podsmażamy na klarowanym maśle .
  13. Posypujemy cukrem pudrem.
sniadanie ser obiad przekąska deser wegetariańska dla dzieci naleśniki migdały rabarbar
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze