Mięso zapiekane z warzywami

Fajne połączenie warzyw z mięskiem...

Dodany przez: andzia

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 30 dag mięsa bez kości (drobiowe lub wieprzowe)
  • 2 małe cukinie
  • 1 duży pomidor
  • 3 połówki papryki w różnych kolorach
  • 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki miodu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pokruj cukinię na plasterki .pomidora na ósemki a paprykę w paseczki . Mięso należy pokroić w cienkie plasterki , ułożyć na blaszce razem z warzywami , skropić wszystko olejem , posypać rozmarynem i pieprzem posolić , dodać czosnek i polać miodem . Zapiekaj najlepiej na grillu , przez 15 min. , obracając co pewien czas , by ze wszystkich stron było zrumienione
mięso warzywa obiad
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze