mieso_duszone_w_sosie_wlasnym_z_warzywami

Mięso duszone w sosie własnym z warzywami

Ocena:

4.5 (145)

  • 35 min.
  • dla 10 osób

Mięso duszone dla osób, które nie lubią pieczonych mięs.

Składniki:

  • 1kg mięsa wieprzowego
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • połowę selera
  • przyprawę „Magi”
  • śmietana
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz, sól

Mięso duszone w sosie własnym z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso (może być łopatka wieprzowa) kroimy w plastry. Przyprawiamy pieprzem i solą. Wkładamy do garnka, podlewamy wodą, aby się nie przypaliło. Do mięsa wkrajamy 2 cebule, czosnek, ztartą na dużych oczkach marchewkę i seler. Przyprawiamy przyprawą „Magi. Gdy mięso będzie gotowe, sos zaklepujemy mąką ze śmietaną. Mięso podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką lub buraczkami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne