Mięsne zawijasy

Mięsne zawijasy, zrazy jak ktoś woli, są alternatywą dla znudzonych schabowych.

Dodany przez: strasznie smaczne

Mięsne zawijasy

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • mięso na kotlety (wołowe, wieprzowe)
  • ogórki konserwowe
  • papryka konserwowa
  • cebula
  • grzybki marynowane
  • musztarda
  • przyprawy

Przygotowanie

  1. Mięso kroję w plastry i rozbijam. Przyprawiam do smaku. Każdy płat smaruję musztardą. Na to kładę paseczek ogórka, papryki, piórko cebuli i grzybek. Zawijam, końce spinam wykałaczką. Obsmażam na patelni i przekładam do garnka. Zalewam wodą i duszę. Gdy mięso będzie miękkie, sos zagęszczam mąką. Można podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami...
mięso warzywa obiad musztarda zrazy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze