Mięsne mufinki

Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: ok. 40 minut Porcja: 440 kcal Składniki na 8 porcji

Dodany przez: mojegotowanie

Mięsne mufinki

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
440 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • nadzienie:
  • 30 dag mielonego mięsa
  • cebula
  • jajko
  • kajzerka
  • pomidorki koktajlowe
  • 1/2 pęczka natki
  • sól, pieprz
  • ciasto:
  • szklanka mąki tortowej
  • szklanka mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • 12 dag masła
  • strąk czerwonej papryki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Nadzienie: kajzerkę namoczyć,  odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać.  Natkę umyć, posiekać. Mięso  wymieszać z kajzerką, cebulą i natką,  przyprawić. Uformować kulki  wielkości orzecha włoskiego.
  2. Ciasto: masło stopić. Jajka roztrzepać  z mlekiem. Wsypać obie mąki  i proszek do pieczenia, dodać masło.  Oprószyć solą i pieprzem. Wyrobić  ciasto. Paprykę pokroić w małą kostkę,  dodać do ciasta, wymieszać.
  3. Do papilotek wkładać po kulce  mięsa, dopełnić ciastem. Piec ok.  40 minut w temp. 180°C. Mufinki ostudzić, udekorować pomidorkami.
mięso przekąska dla dzieci mufinki ciastko z mięsem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze