Mięsko na szybko zwane świeżyzną

Ocena:

4.47 (197)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Takie mięsko zawsze robi moja babcia,gdy kupuje świeżą wieprzowinę:)

Składniki:

  • 1 kg wieprzowiny( łopatka lub od szynki)
  • 4 duże białe cukrowe cebule
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • 1 łyżeczka majeranku

Mięsko na szybko zwane świeżyzną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w kawałki.
  • Obsmażyć na 2 łyżkach oleju na złoty kolor,wyjąć na talerzyk.
  • Cebulę pokroić w piórka,wrzucić na patelnie po mięsie,obsmażyć.
  • Dodać do cebuli,lekko posolić posypać majerankiem,i sporą ilością pieprzu ziołowego,dusić pod przykryciem na małym ogniu, około 10-15 min(nie dłużej,mięso nie może być rozgotowane) musi być lekko twarde,kroimy je nożem.
  • Smacznego
  • Polecam:)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne