Kotlety mielone z pieczarkami i serem

Ocena:

4.48 (197)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Pyszne kotlety. Idealna na impreze.

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 200 g pieczarek
  • 150 g sera żółtego
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka
  • przyprawy: przyprawa do mięs, vegeta, sól,pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Kotlety mielone z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki(umyte i obrane ) i ser zcieramy na tarce o grubych oczkach. Bułkę namaczamy w wodzie i odciskamy.Mięso mieszamy z surowym jajkiem i odsączoną bułką. Dodajemy przyprawy,ser i pieczarki. Wszystki dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy kotlety i smażymy na złoto z obu stron .
  • Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne