Masa czekoladowa do babeczek

Ocena:

4.43 (142)

  • 30 min.
  • dla 1 osoby
...i nie tylko

Składniki:

  • ½ kg cukru
  • Szklanka wody
  • Kostka masla
  • 2 cukry waniliowe
  • 10 dkg kakao
  • ½ kg mleka w proszku
  • Bakalie (orzechy drobno pokrojone i rodzynki)

Masa czekoladowa do babeczek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cukier, wodę, masło i cukier waniliowy wsypac do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Dodać kakao, mleko w proszku i bakalie. Dokładnie wywmieszać. Musi być sporo bakalii, aby masa była twarda i rozpływała się na bebeczkach jak polewa. Gdyby masa była zbyt rzadka dosypać jeszcze trochę mleka w proszku, ale po troszkę, aby dała się nałożyć.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne