Masa budyniowa

Masa nie tylko do ciast, ale i tortów i wielu innych deserów.

Dodany przez: lenuta

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 4 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 budyń waniliowy z cukrem
  • 3 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2-3 Łyżki cukru
  • kostka margaryny "PALMA"

Przygotowanie

  1. Mleko wlewamy do garnka. Odlewamy 0,5 szkalnki.
  2. W zimnym mleku rozrabiamy budyń z mąką.
  3. Maleko w garnku słodzimy, Gotujemy budyń.
  4. Najlepiej na noc bo musi ostygnąć.
  5. Margarynę ucieramy dodając po łyżce zimnego budyniu.
  6. Masa jest ekstra. Ja osobiście przekładam nią torty. Pasuje do ciastek nadziewanych.
  7. Pycha
deser margaryna budyń waniliowy mleko mąka pszenna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze