MARYNOWANE MAŚLAKI

Maślaczki to też fajne grzybki.

Dodany przez:

Z grzybów

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 4 głosów)

Składniki

  • Grzyby maślaki -1 kg
  • Woda -1 i 1/4 szkl
  • Ocet -1 szkl
  • Cukier -50 g
  • Sól i pieprz w ziarenkach
  • Ziele angielskie
  • Listki laurowe

Przygotowanie

  1. Grzyby obrać, opłukać, wrzucić do wrzącej i osolonej wody i gotować do miękkości.
  2. Ugotowane grzyby, odcedzić i włożyć do słoików.
  3. ZALEWA
  4. Zagotować wodę z cukrem, octem, solą i przyprawami.
  5. Zalewę ostudzić i zalać nią grzyby.
  6. Zamknąć słoiki.
przetwory Grzyby przyprawy ocet maślaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze