Marchewkowe pesto z nerkowcami

Ocena:

4.53 (167)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 250 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 2-3 marchewki
  • 1/4 szklanki oliwy
  • ząbek czosnku
  • 3 dag nerkowców
  • papryczka chili
  • 5 dag sera owczego (np. bryndzy)
  • sól, biały pieprz

Marchewkowe pesto z nerkowcami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewki oskrobać, opłukać, pokroić w małą kostkę. 2 łyżki oliwy rozgrzać na patelni, wrzucić marchewkę, smażyć 5 minut.
  • Czosnek i orzechy posiekać. Chili oczyścić z pestek, posiekać.
  • Marchewkę, orzechy, czosnek, chili i ser zmiksować blenderem lub w malakserze. Cały czas miksując, dodawać stopniowo pozostałą oliwę. Przyprawić solą i pieprzem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne