Marchewka na ciepło

Zawsze mam zamrożony groszek który dodaję do marchewki

Dodany przez: bode

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg marchewki karotki
  • 30 dag. zielonego groszku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka cukru
  • vegeta

Przygotowanie

  1. Marchewkę obrać umyć i pokroić w kostkę
  2. Wsypać zielony groszek zalać wodą i dodać vegetę, cukier i gotować do miękkości
  3. Świeży zielony groszek można tez zamrozić na zimę w tym celu trzeba go gotować 3 minuty potem przelać zimną wodą ostudzić dać do woreczków i zamrozić.
  4. Na patelni rozgrzać masło dodać mąkę i chwilę posmażyć żeby straciła surowy smak.
  5. Połączyć z marchewką, groszkiem i zagotować.
groszek sałatka marchew
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze