makowiec sułtański

bardzo dobry i szybki makowiec z książki siostry Anastazji

Dodany przez: dota2_33

makowiec sułtański

Makowce

Czas przygotowania:
Porcje:
21 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • ciasto:1/2 kg mąki, 6 żółtek, 25dag cukru pudru, 25dag margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, masa: 2 szklanki suchego maku, 5 jaj, 1 szklanka cukru pudru, 20 dag bakalii, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, zapach migdałowy

Przygotowanie

  1. ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto kruche, podzielić na dwie części i schłodzić w lodówce.
  2. masa:mak sparzyć i zemleć, białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki. Jedną część ciasta wyłożyć na spód blaszki, rozłożyć masę i przykryć pozostałą częścią ciasta. Upiec.
ciasta deser makowce
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze