Makaron ze szpinakiem

Ocena:

4.5 (191)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
zapiekany makaron

Składniki:

  • -pęczek szpinaku świeżego lub mrożony ale nie siekany !!
  • - 3 ząbki czosnku
  • -pół cebuli
  • -dwie łyżki masła
  • - kostka sera białego
  • - serek feta
  • - makaron
  • - ser żółty
  • -sos 4 sery

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy i przelewamy zimną wodą. Na patelni rozpuszczamy masło i podduszamy drobno pokrojoną cebulę gdy jest miękka dodajemy czosnek (pokrojony lub przepuszczony przez praskę) po minucie wrzucamy szpinak i razem dusimy 10 minut po tym czasie wrzucamy ser biały rozdrobniony widelcem i fetę ( nie podaję ilości dokładnie bo zależy on od smaku), smażymy jeszcze ok. 5 minut. W rondelku robimy sos serowy ja poszłam na łatwiznę i kupiłam sos cztery sery .
  • W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami makaron, szpinak, ser, makaron, sos serowy, ser. Zapiekamy w piekarniku z termo obiegiem 20 minut w tem. 190 st.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne