Makaron ze szpinakiem i lazurem

Ocena:

4.52 (186)

  • 40 min.
  • dla 4 osób

Makaron na zielono

Składniki:

  • szpinak mrożony (całe opakowanie)
  • 2 ząbki czosnku
  • ser lazur
  • gałka muszkatołowa
  • sól i pieprz
  • makaron spaghetti (ok. 300g)
  • parmezan (do posypania)

Makaron ze szpinakiem i lazurem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Szpinak wrzucamy na głęboką patelnię rozmrażamy dodajemy czosnek i dusimy ok. 3-5 minut. Ser kroimy w kostkę mieszamy ze szpinakiem (czekamy aż się rozpuści), doprawiamy gałką, solą i pieprzem. Trzymamy jeszcze chwile na ogniu mieszając, następnie dodajemy makaron. Dokładnie łączymy.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne