Makaron ze szpinakiem i brokułami.

Ocena:

4.39 (160)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Zdrowy, zielony makaron na szybko ;) Wynik eksperymentu.

Składniki:

  • Makaron- Penne, Świderki lub Tragiatelle
  • Szpinak- rozdrobniony, mrożony
  • Brokuły- najlepiej dwa
  • Ser żółty- drobno starty najlepiej Parmezan
  • Ząbek czosnku
  • Dwie łyżki śmietany
  • Sól do smaku

Makaron ze szpinakiem i brokułami. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy al dente. W międzyczasie odmrażamy szpinak, następnie dodajemy do niego przeciśnięty czosnek, sól, śmietanę oraz starty ser. Oczywiście brokuły także w międzyczasie gotujemy- najlepiej na parze. Po kilku minutach gdy już będą miękkie rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków na drobną masę. Dodajemy do masy szpinakowej i mieszamy z makaronem. Na talerzu jeszcze raz posypujemy serem.
  • Smacznego :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne