Makaron z wieprzowiną

Ocena:

4.51 (152)

  • 35 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 35 minut
Porcja: 350 kcal

Składniki:

  • 40 dag makaronu, np. wstążki lub spaghetti
  • 25 dag mrożonych brokułów
  • 25 dag wieprzowiny, np. schabu
  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • marchewka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól, cukier

Makaron z wieprzowiną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, osączyć, przelać zimną wodą. Brokuły wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować (ok. 10 min), osączyć.
  • Mięso pokroić w cienkie plasterki. Kapustę pekińską oczyścić, pokroić w paski. Marchewkę obrać, pokroić w słupki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
  • Olej rozgrzać w woku lub na patelni. Wrzucić mięso, cebulę, czosnek i imbir, wymieszać, smażyć 3 min na ostrym ogniu. Dodać brokuły i kapustę pekińską, wymieszać, smażyć 1–2 minuty. Dodać makaron, wlać sos sojowy, wymieszać, przyprawić do smaku solą i cukrem, chwilę podgrzać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne