Makaron z tuńczykiem

tani makaron studencki :)

Dodany przez:

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.94 z 47 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu (świderki, wstążki)
  • 1 puszka tuńczyka w oleju własnym
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie śmietany (22% mała)
  • pieprz
  • sól
  • papryka ostra lub chilli

Przygotowanie

  1. ugotować makaron (nie przelewać go zimna woda)
  2. odsączyć olej z tuńczyka, na patelini rozdrzać oliwę lub olej
  3. dodać tuńczyka , cebulę pokrojoną w kostkę i smażyć aż cebula będzie miękka,
  4. dodać czosnek przciśnięty przez praskę lub pokrojony,
  5. doprawić sola, pieprzem i chili do smaku
  6. na koniec dodać śmietanę
  7. zdjąć z ognia aby śmietana sie nie zważyła dodać makaron
  8. wyłożyć na talerze można posypać natką pietruszki
makaron obiad tuńczyk
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze