Makaron z sosem gorgonzola

Ocena:

4.58 (158)

  • 20 min.
  • dla 5 osób
Pewnie jest to strasznie kaloryczne, ale za to jakie smaczne !

Składniki:

  • Makaron
  • smietana 18%
  • ser gorgonzola okolo 20 dkg
  • szpinak mrożony 20dag
  • pieprz

Makaron z sosem gorgonzola - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy al dente.
  • W tym samym czasie bierzemy smietanę 18% i chwile podgrzewamy ja na patelni lub w rondelku (zeby zrobila sie bardziej gesta). Do cieplej smietany wrzucamy pokruszony ser gorgonzola (okolo 20 dkg) mieszamy, zeby sie ladnie rozpuscil. Potem dorzucamy szpinak. Doprawiam.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne