makaron_z_serem_i_obsmazanym_boczkiem

Makaron z serem i obsmażanym boczkiem

Ocena:

4.51 (157)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Szybki , prosty a przede wszystkim smaczny przepis.

Składniki:

  • 200g makaronu – muszelki
  • pół kostki sera białego
  • 3 plastry boczku
  • koperek świeży lub suszony
  • sól
  • pieprz
  • średniej wielkości cebula

Makaron z serem i obsmażanym boczkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy na miękko ze szczyptą soli i odcedzamy a następnie przepłukujemy pod bieżącą wodą na sitku.
  • Ser biały rozdrabniamy widelcem (można polać odrobiną jogurtu naturalnego gdy ser jest za suchy) i posypujemy pieprzem i solą (jeśli ktoś lubi może posypać papryką czerwoną mieloną ostrą) oraz drobno posiekanym koperkiem. Boczek i cebulę kroimy na drobne kawałki i obsmażamy na patelni. Gdy boczek nie jest wystarczająco słony dosalamy i doprawiamy pieprzem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne