Makaron z pesto

Makaron z pesto z rukoli.

Dodany przez:

Makaron z pesto

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 40 dag razowego makaronu spaghetti
  • 10 dag rukoli
  • 40 dag pomidorków sweet piccolo
  • 60-80 ml oleju rzepakowego lub dobrej oliwy z oliwek
  • sok z 1/2 limonki
  • parmezan
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. W garnku zagotowujemy wodę na makaron.
  2. W tym czasie dokładnie płuczemy rukolę oraz pomidorki koktajlowe, odsączamy warzywa na sicie.
  3. Rukolę wkładamy do blendera, wlewamy olej lub oliwę oraz sok z limonki. Dokładnie miksujemy, doprawiamy do smaku solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.
  4. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy i do gorącego dodajemy pesto z rukoli. Dokładnie mieszamy.
  5. Makaron nakładamy na talerze. Posypujemy startym na grubych oczkach parmezanem. Przybieramy pokrojonymi na pół pomidorkami.
makaron obiad pesto rukola
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze