Makaron ryżowy z brokułami w sosie czosnkowym

Jest to prosta i szybka w wykonaniu potrawa o niebagatelnym smaku i aromacie.

Dodany przez: Margaro

Makaron ryżowy z brokułami w sosie czosnkowym

Makarony

Czas przygotowania:
Kalorie:
300 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • makaron ryżowy
  • brokuły
  • curry
  • ser feta
  • sos czosnkowy:
  • jogurt naturalny
  • łyżka majonezu
  • łyżka śmietany
  • czosnek granulowany
  • sól, pieprz
  • oregano
  • ew. łyżka musztardy (dla zaostrzenia smaku)

Przygotowanie

  1. Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu (odpowiednią ilość zalać wrzątkiem i pozostawić na 3 minuty), odcedzić, dodać curry, wymieszać.
  2. Brokuły podzielić na różyczki, oczyścić, gotować w osolonej wodzie do miękkości.
  3. Ser feta (jeśli jest w kostce) pokroić, wymieszać z makaronem i brokułami.
  4. Sos: wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać i doprawić wg własnego smaku. Najlepiej (jeśli jest to możliwe) sos przygotować dzień wcześniej lub ok. godziny przed podaniem.
  5. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu. Smacznego!
obiad kolacja curry brokuły sos czosnkowy ser feta makaron ryżowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze