Łosoś z grilla na warzywnej tortilli z sosem koperkowym

Łosoś z grilla według przepisu Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Dodany przez:

Łosoś z grilla na warzywnej tortilli z sosem koperkowym

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • - 4 filety z łososia (każdy po ok. 150 g)
  • - 4 placki tortilli
  • - 1 papryka świeża czerwona
  • - 1 papryka świeża zielona
  • - 1 por
  • - 2 średnie marchwie
  • - 2 łyżki oleju
  • - sól, pieprz do smaku
  • - Sos koperkowy Tarsmak

Przygotowanie

  1. Łososia doprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki. Wszystkie warzywa pokroić w cieniutkie paseczki, połączyć z sosem koperkowym, wyłożyć na tortille i zwinąć. Łososia natłuścić olejem i grillować na tacce, a tortille z warzywami podgrzać na grillu. Podawać z Sosem koperkowym Tarsmak.
grill ryby łosoś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze