Łosos w sosie kaparowo smietanowym

Dobre i szybkie

dania z makaronem

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 196 głosów)

Składniki:

  • Losos - platy
  • kapary - 2 lyzki
  • makaron swiderki - 250 g
  • gesta smietana 4 lyzki
  • chrzan 2 - 3 lyzeczek
  • oliwa z oliwek - 2 lyzki
  • sok z cytryny, sol, pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Platy lososia oddzielamy i do zrumienienia podgrzewamy na oliwie dodajemy smietane, chrzan, kapary i kilka kropel cytryny. Pieprz i sol do smaku ( jesli losos jest juz slony nie solimy) Podajemy z ugotowanym makaronem :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy