Łosoś smażony z pieczarkami :

Łosoś w każdej postaci jest smaczny .To taka szybka bardzo smaczna jego postać.

Dodany przez: Babciagramolka

Łosoś smażony z pieczarkami :

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 2 kawałki łososia ( steki , filet )
  • 8 dużych pieczarek
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki oliwy aromatyzowanej truflami lub prawdziwkami
  • 4 łyżki masła klarowanego ( lub jeśli nie ma to prawdziwe – nie mix )
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Łososia skropić sokiem z cytryny , posolić i popieprzyć z obu stron .Na jednej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego i 2 łyżki klarowanego masła i smażyć na rumiano pokrojone w grube plastry pieczarki .Gdy będą gotowe lekko posolić . W trakcie smażenia pieczarek na drugiej mniejszej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego, oliwę aromatyzowaną i 2 łyżki masła . Położyć łososia i usmażyć na rumiano z obu stron .Pieczarki razem z tłuszczem przełożyć na łososia razem z tłuszczem i dusić na małym gazie przez 5 minut.
  2. Podawać z ziemniakami z wody i sałatą .
ryby obiad ryba wegetariańska pieczarki łosoś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze