ŁOPATKA WIEPRZOWA W SOSIE

Szybkie i proste danie na obiad.

Dodany przez: ewa zychewicz

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • ok.80 dkg łopatki wieprzowej
  • 1 mała cebula
  • 2 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • maggi w płynie
  • woda
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki śmietany

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy i kroimy w plastry. Podsmażamy, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i dalej podsmażamy. Zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso, dodajemy pozostałe przyprawy i dusimy do miękkości. Gdy nasze mięso jest miękkie rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i śmietaną i zagęszczamy sos. Zagotowujemy.
mięso przyprawy obiad kolacja sos
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze