Zupa z młodych warzyw

Ocena:

4.53 (144)

  • 50 min.
  • dla 7 osób

Sprawdzony przepis na pyszną zupę - młode warzywa, kilka przypraw i proste wykonanie. Zupa w takim wydaniu sprawdzi się na obiad!

Składniki:

  • woda  3 l

  • skrzydełka  5 szt.

  • kostka rosołowa  3 szt.

  • pomidor  5 szt.

  • ziemniaki  5 szt.

  • marchewka  4 szt.

  • kalafior  1 szt.

  • koperek  0.5 pęczka

  • liść laurowy  3 szt.

  • sól  5 g

  • pieprz  3 g

Zupa z młodych warzyw - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1:

    Wywar: wodę gotoujemy ze skrzydełkami i domowymi kostkami rosołowymi.

  • Krok 2:

    Ziemniaki: do wywaru dodajemy obrane pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy ok. 15 min.

  • Krok 3:

    Zupa z młodych warzyw: do ziemniaków dodajemy pokrojone w pół plasterki marchewki, podzielony na różyczki kalafior, starte na tartce pomidory ( wraz z wytworzonym sokiem) koperek, liście laurowe oraz przyprawy. Gotujemy przez 10 min.

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne