leczo z ryżem

mieso kroimy w kostke obsmażamy na rumiano zdejmujemy z patelni na pozostaly tluszcz wkladamy

Dodany przez:

leczo z ryżem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 50dag mięsa wieprzowego
  • 30dag pieczarek
  • duża cebula
  • papryka czerwona
  • marchewka
  • pietruszka
  • mała cukinia
  • ogórek zielony
  • brokuł
  • sól, pieprz
  • pomidory 4-5
  • liść laurowy,ang ziele
  • 0,5szkl.keczupu pikantnego
  • po pół łyżeczki papryki mielonej (ostrej,słodkiej)
  • saszetka ryżu

Przygotowanie

  1. na patelni mięso podsmażamy na złoty kolor,przekładamy do garnka
  2. na pozostały tłuszcz wkładamy pieczarki pokrojone i cebulę pokrojoną w talarki dusimy 10 min dokładamy do mięsa,oraz marchewkę,pietruszkę(razem dusimy około30 min.)
  3. marchewkę, pietruszkę ,paprykę,ogórek i cukinię kroimy na drobniutką kostkę
  4. brokuł dzielimy na małe części
  5. pomidory spażamy gorącą wodą zdejmujemy skórkę i kroimy w ósemki
  6. gotujemy ryż w osolonej wodzie
  7. 15 min.przed końcem duszenia dokładamy:cukinię,ogórek,paprykę
  8. 5 minut przed zakończeniem duszenia dokładamy pomidory i keczup, przyprawy
  9. doprawiamy do smaku solą ,pieprzem
  10. podajemy z ryżem lub bułką
mięso warzywa obiad kolacja ryż
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze