Leczo z pieczarkami

Smaczne, warzywne - teraz i na zimę

Dodany przez: katarynka439

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 2 papryki - czerwona i żółta
  • 2 duże cebule
  • mała cukinie
  • 20 dag pieczarek
  • 3 pomidory
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, pokroić na półplasterki, podsmażyć lekko na oleju. Przełożyć do garnaka, podlać pół szklanki bulionu z kostki, dodać pokrojoną paprykę, i cukinię. Dusić na wolnym ogniu, podlewać co jakiś czas odrobinę wody, żeby się nie przypaliło. W tym czasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pieczarki i dołożyć do lecza. Na tym samym oleju podsmażyć również parówki pokrojone w krążki i też dołożyć do lecza. Jak już wszystko jest miękkie na koniec wkładamy pomidory, chwilkę dusimy doprawiamy do smaku i gotowe.
sniadanie warzywa obiad kolacja pieczarki cukinia cebula Papryka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze