Leczo z cukinią i kiełbasą

Leczo z cukinią i kiełbasą

Dodany przez: Wokalista

Leczo z cukinią i kiełbasą

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.29 z 7 głosów)

Składniki

  • 3 małe cukinie
  • 5 pomidorów
  • 3 zielone papryki
  • pół kilograma kiełbasy
  • olej do smażenia
  • cebula
  • pieprz
  • sól
  • kostka rosołowa
  • pół kilograma pieczarek
  • papryka słodka mielona

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju by nie przywarła. Cukinię myjemy, kroimy i wrzucamy do garnka. Dokładany kiełbasę. Paprykę i pomidory myjemy, kroimy w kostkę, cebulę obieramy, kroimy drobno i wszystko dokładamy do kiełbasy i cukinii, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy pieprzem, solą i papryką słodką mieloną.
warzywa obiad kiełbasa Leczo
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze