LECZO

Po prostu-leczo. Smaczne, letnie danie na obiad i na kolację.

Dodany przez: gusia1000

LECZO

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4.42 z 12 głosów)

Składniki

  • -1 średnia cukinia,
  • -4 papryki różnokolorowe (czerwona, zielona, żółta, pomarańczowa)
  • -1 duża cebula,
  • -3 duże pomidory,
  • -2 średnie kiełbasy-obojętnie jakie,
  • -1 słoik-320 gram pieczarek solonych konserwowanych,
  • -2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • -2 kostki rosołowe-obojętnie jakie,
  • -sól i pieprz-do smaku,
  • -szczypior, koper lub natka pietruszki-do smaku,
  • -2 kopiaste łyżki margaryny,
  • -1 szklanka wody-do podlewania leczo.

Przygotowanie

  1. Dusimy na 1 kopiastej łyżce margaryny 1 dużą cebulę pokrojoną w kostkę.
  2. Potem dodajemy do tego :
  3. 1 średnią, obraną ze skórki i wydrążoną z nasion, pokrojoną w półplasterki cukinię,
  4. 4 różnokolorowe papryki wydrążone z nasion i pokrojone w kostkę,
  5. 3 duże, sparzone pomidory obierane ze skórki,
  6. 2 obojętnie jakie kiełbasy pokrojone w kostkę.
  7. Dusimy to razem do miękkości warzyw -15 minut dodając do tego jeszcze 1 kopiastą łyżkę margaryny i podlewamy 1 szklanką zimnej wody.
  8. Na końcu do tego dodajemy 1 słoik-320 gramów odcedzonych solonych, pokrojonych pieczarek konserwowych, 2 kopiaste łyżki przecieru pomidorowego, 2 kostki rosołowe (obojętnie jakie), trochę zieleniny do smaku, tj. : pokrojonego szczypiorku i kopru lub pietruszki.
  9. Podgrzewamy jeszcze przez chwilę i dokładnie mieszamy.
  10. Przyprawiamy całość pieprzem i solą.
  11. Podajemy np. ze świeżym pieczywem.
warzywa obiad kolacja cukinia pomidory cebula Papryka wędlina
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy