Łazanki z kapustą

Przygotowanie: 50 minut Porcja: 290 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Łazanki z kapustą

Makarony

Czas przygotowania:
Kalorie:
290 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3.19 z 53 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 40 dag makaronu łazanki
  • 70 dag białej kapusty
  • 2-3 suszone grzyby
  • cebula
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyć w letniej wodzie, ugotować, posiekać (wodę z gotowania zachować).
  2. Kapustę obrać z zewnętrznych liści, wykroić głąb, poszatkować. Cebulę obrać, posiekać. łOlej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać kapustę, chwilę smażyć.
  3. Dorzucić grzyby wraz z wodą z gotowania, przyprawić do smaku solą i obficie pieprzem, gotować ok. 20 minut.
  4. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Łazanki dodać do kapusty, wymieszać.
  5. Przed podaniem posypać świeżo zmielonym pieprzem.
grzyby makaron obiad kapusta łazanki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze