Łazanki z kapustą

Bardzo smaczne łazanki :)z kapustą słodką.

Dodany przez: Anullka

Łazanki z kapustą

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Łazanki:
  • 2 duże jajka
  • 2 szklanki mąki
  • Dodatkowo:
  • 60 dkg łopatki wieprzowej
  • 1 mała główka kapusty(dałam starą)
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • 4 pieczarki
  • sól
  • pieprz prawdziwy lub ziołowy
  • 1 kostka warzywna

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić w drobną kostkę,dodać kostkę warzywną i trochę soli,gotować kilka minut żeby kapustka była miękka ,ale się nie rozpadała,odcedzić.
  2. Mięso zmielić przez maszynkę,cebulę przesmażyć z pieczarkami na oleju,przełożyć na talerzyk.
  3. Mięso posolić,smażyć na odrobinie oleju około 10 min.
  4. Dodać cebulę i pieczarki,posypać pieprzem,jeszcze chwilkę dusić,dodać kapustę
  5. Z mąki i jajek zagnieść ciasto,(dodać ewentualnie odrobinę wody)
  6. Ciasto ma być raczej twarde,rozwałkować placki,kroić dowolne łazanki.
  7. Wrzucać na gotującą osoloną wodę,gotować około 2 min od wypłynięcia,
  8. Odcedzić,dodać do rondla z mięsem i kapustą,wymieszać, doprawić wg własnego smaku.
  9. Smacznego.
mięso obiad kapusta łazanki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze