Łazanki z kapustą

Pyszne sycące bezmięsne danie.

Dodany przez: Pani Boberkowa

Łazanki z kapustą

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 1 głosów)

Składniki

  • główka kapusty białej
  • opakowanie makaronu łazanki
  • 2 kostki bulionowe wołowe
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować i w dużym rondlu obsmażyć na tłuszczu aby zmiękła (osolić, popieprzyć i 2 łyżki cukru dodać). Zalać wrzątkiem do 1/3 wysokości kapusty i dodać kostki rosołowe, dusić pod przykryciem 40 min. Makaron ugotować i dodać do kapusty, ewentualnie doprawić.
makaron obiad kapusta łazanki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze