Łabędzie z bitą śmietaną

Ocena:

4.54 (147)

  • 25 min.
  • dla 10 osób

Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 35 minut Sztuka 250 kcal

Składniki:

  • składniki na ciasto ptysiowe
  • szklanka śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru

Łabędzie z bitą śmietaną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przyrządzić ciasto ptysiowe, nałożyć do szprycy, wycisnąć na blachę 10 okrągłych porcji. Wąską końcówką szprycy uformować szyjki długości 6 cm. Korpusy piec 18-20 minut, szyjki 10-12 minut.
  • Korpusy przepołowić, górne połowy przekroić jeszcze raz w poprzek na pół - tak powstaną skrzydełka łabędzia. Śmietanę ubić z cukrem.
  • Każde ciastko wypełnić bitą śmietaną, wetknąć szyję i skrzydełka, oprószyć cukrem pudrem.
  • NASZA RADA
  • Korpusy i szyjki pieczemy osobno, żeby nie otwierać piekarnika - inaczej ciasto opadnie!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne