Kurze nóżki nadziewane pieczarkami

Dobre nie tylko na obiad

Dodany przez: SMAKOWITA

Kurze nóżki nadziewane pieczarkami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

Składniki

  • 4 kurze pałki
  • 25 dkg pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 cebula
  • oliwa do smażenia

Przygotowanie

  1. Pałki umyć i osuszyć.Usunąć kość nie naruszając skóry zostawiając mięso. Kawałki mięsa posypać solą i pieprzem z obu stron .Pieczarki oczyścić ,pokroić i podsmażyć na odrobinie oliwy .Doprawić solą,pieprzem i majerankiem ,nafaszerować mięso.Dokładnie spiąć wykałaczką i podsmażyć na złoty kolor.Dodać posiekaną cebulę ,podlać wrzątkiem i dusić do miękkości , sos zagęścić i doprawić do smaku .
mięso obiad
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze