kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym

bardzo dobre prubowalam tego w ostatnia sobote i bylo pyszne zyczę smacznego :)

Dodany przez: masa126

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • filet z kurczaka
  • 25 dg pieczarek
  • smietana (około połowy opakowania)
  • cebulka
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jak przyrządzić:
  2. Filet umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć mięso na gorącym tłuszczu. Dodać posiekaną cebulkę i pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażyć około 15 minut. Zalać 1/2 szklanki wody i dusić aż do miękkości. Dodać śmietanę i przyprawy. Podgrzewać, aż sos się zredukuje.
kurczak mięso pieczarki śmietana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze