kurczak pieczony z musztardą

kurczak z chrupiącą skorupką

Dodany przez: IZA76

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • kurczak (około 1,5 kg)
  • musztarda sarepska
  • zioła prowansalskie
  • czosnek 2 ząbki
  • olej
  • papryka ostra w proszku

Przygotowanie

  1. Kurczaka dokładnie umyć,osuszyć. Musztardę,olej,zioła,paprykę wymieszać w takich proporcjach żeby nie było za gęste i nie spływało z kurczaka.Czosnek rozgnieść i włożyć do środka ,masę rozsmarować na wierzchu i wewnątrz kurczaka. Włożyć w rękaw do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 1 godzine . po tym czasie przeciąć rękaw i wstawić na 20 minut żeby zrobiła się chrupiąca skórka( temp 170 ).Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut.
  2. Ja podaje go z pieczonymi kartofelkami lub'' warzywami na patelnie ''
kurczak mięso obiad pieczeń
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze