Kulki ryżowe

Ocena:

4.35 (179)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
stary dobry przepis

Składniki:

  • 125 gram masła,
  • 1 szklanka cukru,
  • 0,5 szklanki mleka płynnego 3%,
  • mleko w proszku pełne,
  • 2-3 łyżki kakao,
  • 2 paczki ryżu preparowanego.

Kulki ryżowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło, mleko, cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli , kakao, zagotować, odstawić do lekkiego schłodzenia. Dodać ryż i mleka w proszku tyle aby dało się formować szyszki.
  • Maczając ręce w zimnej wodzie formować szyszki lub kulki i otaczać w wiórkach kokosowych ale to nie jest konieczne.
  • Rozłożyć na tacy i lekko je zamrozić a potem przełożyć do woreczka foliowego i trzymać w chłodzie lub zamrozić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne