krupnik na rosole

marchewke i pietruszke kroimy w kostk wrzucamy do gotujacego rosołu ,wsypujemy kasze dodajemy grzyby

Dodany przez: kamila1957

krupnik na rosole

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • składniki:
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek por
  • kasza(średnio 1 łyżka na osobę)
  • 2-3 ziemniaki
  • vegeta,pieprz
  • 2-3 łyżki mrożonych świeżych grzybów
  • magii
  • zielenina do posypania

Przygotowanie

  1. rosół może być z niedzieli(albo gotujemy świeży)
  2. warzywa kroimy w kostkę wrzucamy do gotującego rosołu
  3. kaszę płuczemy i dodajemy
  4. wrzucamy grzybki,liść laurowy,ang.ziele,4ziarenka pieprzu
  5. pod koniec gotowania dodajemy ziemniaki pokrojone w drobniutka kostke
  6. gotujemy do miekkości,posypujemy nacią pietruszki,koperkiem ,smacznego.
obiad zupa kasza
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze