Ciasteczka są pyszne, kruchutkie i bardzo ładnie wyglądają.
Składniki:
30 dag mąki
20 dag margaryny
20 dag cukru
1/2 łyżeczki sody
migdały w płatkach
Kruche ciasteczka z migdałami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Margarynę utrzeć z cukrem na gładki krem, dodać do niego przesianą mąkę z sodą i zagnieść ciasto. Ciasto cieniutko rozwałkować (bez podsypywania mąką, a tylko delikatnie posmarować wałek i stolnicę mąką) z cienkiego placka wyciąć ciasteczka i ułożyć na natłuszczonej blaszce, ciastka przykryć migdałami lekko je wciskając w ciast. Piekarnik nagrzać do temp 180-190 st i piec ciasteczka na złoty kolor. Zaraz po upieczeniu zdjąć ostrożnie ciastka z blaszki i zostawić do ostudzenia, ciastka jeszcze gorące są bardzo miękkie dopiero potem nabierają kruchości.