kruche_ciasteczka_z_migdalami

Kruche ciasteczka z migdałami

Ocena:

4.44 (197)

  • 15 min.
Ciasteczka są pyszne, kruchutkie i bardzo ładnie wyglądają.

Składniki:

  • 30 dag mąki
  • 20 dag margaryny
  • 20 dag cukru
  • 1/2 łyżeczki sody
  • migdały w płatkach

Kruche ciasteczka z migdałami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Margarynę utrzeć z cukrem na gładki krem, dodać do niego przesianą mąkę z sodą i zagnieść ciasto. Ciasto cieniutko rozwałkować (bez podsypywania mąką, a tylko delikatnie posmarować wałek i stolnicę mąką) z cienkiego placka wyciąć ciasteczka i ułożyć na natłuszczonej blaszce, ciastka przykryć migdałami lekko je wciskając w ciast. Piekarnik nagrzać do temp 180-190 st i piec ciasteczka na złoty kolor. Zaraz po upieczeniu zdjąć ostrożnie ciastka z blaszki i zostawić do ostudzenia, ciastka jeszcze gorące są bardzo miękkie dopiero potem nabierają kruchości.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne