Kruche babeczki z galaretką

Babeczki z galaretką i popularnymi żelkami

DeserybabeczkimuffinkigalaretkiPrzekąski

Czas przygotowania:
70 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 171 głosów)

Składniki:

  • Ciasto:
  • •5 żółtek
  • •200 g margaryny
  • •2,5 szklanki mąki
  • •3/4 szklanki cukru
  • •łyżeczka proszku do pieczenia
  • •tabliczka rozpuszczonej czekolady
  • rozpuszczona,tężejąca galaretka
  • kilka żelków

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Zagniatamy ciasto.Owijamy folią i odkładamy do lodówki na dwie godziny.Nastepnie cienko wałkujemy i wykrawamy kółka wielkości otworów foremek do babeczek.Foremki smarujemy margaryną i wykładamy kółkami ciasta.Pieczemy na lekko brązowy kolor. po upieczeniu wyjmujemy z foremek.W środku smarujemy babeczki rozpuszczoną czekoladą.
  • Babeczki napełniamy tężejącą galaretką i w środek delikatnie wkładamy żelka. Odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki.Posypujemy kolorową posypką cukrową.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy