Krokiety ze szpinakiem

Stosunkowo proste w wykonaniu, ale jakże pyszne!

Dodany przez: jotesa

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • FARSZ:
  • 45 dag mrożonego szpinaku
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 20 dag drobno startego żółtego sera
  • pieprz, sól
  • NALEŚNIKI:
  • 2 szklanki mleka
  • mąka
  • łyżka ziół prowansalskich
  • 1 jajko
  • sól
  • olej do smażenia
  • Dodatkowo:
  • bułka tarta
  • jajko

Przygotowanie

  1. Szpinak dusić, aż do odparowania wody, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz ser i przyprawy. Dobrze wymieszać.
  2. Przygotować ciasto, jak na naleśniki. Mąki dodać tyle, aby ciasto było średnio gęste. Smażyć na rozgrzanym oleju.
  3. Na gotowe naleśniki nakładać farsz, zwijać, a końce wkładać do środka naleśnika. Obtaczać w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano.
warzywa obiad wegetariańska naleśniki szpinak krokiety
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze