krokiety_ze_szpinakiem

Krokiety ze szpinakiem

Ocena:

4.46 (194)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 3 osób
Stosunkowo proste w wykonaniu, ale jakże pyszne!

Składniki:

  • FARSZ:
  • 45 dag mrożonego szpinaku
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 20 dag drobno startego żółtego sera
  • pieprz, sól
  • NALEŚNIKI:
  • 2 szklanki mleka
  • mąka
  • łyżka ziół prowansalskich
  • 1 jajko
  • sól
  • olej do smażenia
  • Dodatkowo:
  • bułka tarta
  • jajko

Krokiety ze szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szpinak dusić, aż do odparowania wody, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz ser i przyprawy. Dobrze wymieszać.
  • Przygotować ciasto, jak na naleśniki. Mąki dodać tyle, aby ciasto było średnio gęste. Smażyć na rozgrzanym oleju.
  • Na gotowe naleśniki nakładać farsz, zwijać, a końce wkładać do środka naleśnika. Obtaczać w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne