krokiety_z_miesem_i_pieczarkami

Krokiety z miesem i pieczarkami

Ocena:

4.39 (190)

  • 2 min.
krokiety wymaaja duzo czasu ale sa pyszne

Składniki:

  • Na nalesniki
  • litr mleka
  • 80 dkg maki
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • łyżka oliwy
  • pol szkl wody mineralnej gazowanej
  • Na farsz
  • 2 miesa mielone
  • 2 celbule
  • pieprz
  • sol
  • 1kg pieczarek
  • roztrzepane jajo z łyżką mleka
  • bułka tarta
  • oliwa do smazenia

Krokiety z miesem i pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mleko, jaja, make i szczypte soli, mineralna oraz łyżkę oliwy roztrzepac mikserem i usmazyc naleśniki. Dzieki mineralnej sa puszyste.
  • Cebulkę zeszklić na oliwie, dodać pieczarki, podsamżyć, dodać mięsko mielone, wszystko smażyć aż mięsko będzie dobre, ok 15 minut.
  • Pod koniec dodac przyprawy.Mięso przełożyć do miski i gdy ostygnie dodać jajko i bułkę tartą i dobrze wymieszać.
  • Wystudzone nalesniki smarowac powstalym farszem, zawijać boki i zwinąć w krokiety.
  • Każdy z krokietów obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju,najlepiej smakują z czerwonym barszczem.
  • Można też nadmiar zamrozić :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne