Krokiety z miesem i pieczarkami

krokiety wymaaja duzo czasu ale sa pyszne

Dodany przez: prima02

Krokiety z miesem i pieczarkami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
16 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 3 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Na nalesniki
  • litr mleka
  • 80 dkg maki
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • łyżka oliwy
  • pol szkl wody mineralnej gazowanej
  • Na farsz
  • 2 miesa mielone
  • 2 celbule
  • pieprz
  • sol
  • 1kg pieczarek
  • roztrzepane jajo z łyżką mleka
  • bułka tarta
  • oliwa do smazenia

Przygotowanie

  1. Mleko, jaja, make i szczypte soli, mineralna oraz łyżkę oliwy roztrzepac mikserem i usmazyc naleśniki. Dzieki mineralnej sa puszyste.
  2. Cebulkę zeszklić na oliwie, dodać pieczarki, podsamżyć, dodać mięsko mielone, wszystko smażyć aż mięsko będzie dobre, ok 15 minut.
  3. Pod koniec dodac przyprawy.Mięso przełożyć do miski i gdy ostygnie dodać jajko i bułkę tartą i dobrze wymieszać.
  4. Wystudzone nalesniki smarowac powstalym farszem, zawijać boki i zwinąć w krokiety.
  5. Każdy z krokietów obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju,najlepiej smakują z czerwonym barszczem.
  6. Można też nadmiar zamrozić :)
obiad krokiety z mięsem naleśniki z mięsem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze