KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Krokiety z kapustą i grzybami chyba każdy zna.

Dodany przez: ewa zychewicz

KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
25 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • NA NALEŚNIKI
  • 1 kg mąki
  • 2 litry mleka
  • 2 łyżeczki soli
  • 0.5 szklanki oleju
  • 3 jajka
  • FARSZ
  • 80 dkg kapusty kiszonej
  • 3 cebule
  • 80 dkg grzybów gotowanych
  • sól
  • pieprz
  • DODATKI
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  • 5 jajek

Przygotowanie

  1. Kapustę gotujemy, studzimy, kroimy.
  2. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy posiekane lub zmielone przez maszynkę o grubym sitku grzyby. Wszystko łączymy, solimy i pieprzymy do smaku.
  3. Składniki na naleśniki dokładnie rozrabiamy na jednolitą masę. Smażymy naleśniki bez polewania tłuszczem patelni. Na usmażone naleśniki kładziemy po czubatej łyżce stołowej farsz, składamy w kopertę. Moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bulce tartej i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
  4. Jeżeli nie mamy świeżych lub mrożonych grzybów, możemy dodać pieczarki.
grzyby obiad kolacja naleśniki kapusta cebula
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze